Luister live

Nieuw leven voor historisch gebouw: Seniorenwoningen in Kerkrade

20 oktober 2023

 

Het historische gebouw dat ooit diende als de school voor Huis en Nijverheidsonderwijs, gebouwd in 1923 en later als de basisschool St. Baptist van 2005 tot 2014, heeft sinds 2014 leeggestaan. In samenwerking met de gemeente Kerkrade, streeft ontwikkelmaatschappij Fivente ernaar om dit pand om te vormen tot een woonomgeving voor senioren met zorgbehoeften.

Deze nieuwe ontwikkeling omvat de transformatie van het gebouw tot een woonzorgclustercomplex, gericht op senioren met een zorgindicatie. Het complex zal 48 tweekamer zorgwoningen omvatten, elk met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en kitchenette. Bovendien worden er gemeenschappelijke ruimten gecreëerd, centraal gelegen bij de hoofdingang, en wordt er een prachtig aangelegde belevingstuin toegevoegd. Het nieuwe gebouw zal duurzaam zijn, zonder aardgas, en wordt voorzien van zonnepanelen.

Op dinsdag 17 oktober vond een informatieve bijeenkomst plaats in Wijkpunt 't Westhoes, waar directe omwonenden werden geïnformeerd over het voorgestelde bouwplan. Wethouder Jo Paas was ook aanwezig en benadrukte: "De herbestemming van dit langdurig leegstaande gebouw tot een wooncomplex voor senioren is een uitstekend voorbeeld van onze toewijding in Kerkrade om alle lagen van de bevolking te bedienen. We zijn vastbesloten om een comfortabele en veilige omgeving te bieden voor onze senioren, en dit project belichaamt dat streven." (aldus Jo Paas, verantwoordelijk voor Integraal Ouderenbeleid)

 

Bron: Gemeente Kerkrade

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram