Luister live

Fototentoonstelling over laaggeletterdheid geopend in Heerlen

1 september 2024

Afgelopen week werd de fototentoonstelling 𝘍𝘀𝘬 π˜₯𝘦 𝘭𝘒𝘒𝘨𝘨𝘦𝘭𝘦𝘡𝘡𝘦𝘳π˜₯𝘩𝘦π˜ͺπ˜₯* geopend in Boekhandel Van der Velden-Van Dam in Heerlen. De expositie toont het werk van negen tweedejaars studenten fotografie van Het VISTA college, die in opdracht van het Fotomuseum aan het Vrijthof hun ervaringen met laaggeletterdheid vastlegden. De beelden zijn indrukwekkend en bieden een diepgaand inzicht in een belangrijk maatschappelijk thema. De studenten kunnen trots zijn op hun bijdrage aan het project.

Een Blik op Laaggeletterdheid in Nederland

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen, oftewel 1 op de 6 volwassenen, moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Deze laaggeletterdheid heeft een grote impact op hun dagelijks leven en kan leiden tot sociale uitsluiting. In Limburg kampt gemiddeld 12,8% van de beroepsbevolking met deze problemen.

Het VISTA college zet zich met het programma TAAL+ in om iedereen de mogelijkheid te bieden deze essentiΓ«le vaardigheden te ontwikkelen. De instelling benadrukt het belang van een inclusieve samenleving waarin iedereen kan deelnemen en toegang heeft tot basisvaardigheden.

Expositie Nog te Bezoeken tot 14 September

De expositie 𝘍𝘀𝘬 π˜₯𝘦 𝘭𝘒𝘒𝘨𝘨𝘦𝘭𝘦𝘡𝘡𝘦𝘳π˜₯𝘩𝘦π˜ͺπ˜₯* is tot en met zaterdag 14 september te bezichtigen bij Boekhandel Van der Velden-Van Dam, gelegen aan de Promenade in het centrum van Heerlen. De tentoonstelling biedt een kans voor bezoekers om meer te leren over de uitdagingen van laaggeletterdheid en het belang van inclusiviteit in de samenleving.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
β“’ RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram