Luister live

Heerlen herdenkt 80 jaar bevrijding met bijzondere viering

18 september 2024

Op 17 september 2024 vierde Heerlen het 80-jarig jubileum van de bevrijding. De stad stond stil bij de vrijheid die in 1944 werd herwonnen, en de herdenking bood een moment van reflectie op de offers die destijds zijn gebracht. De plechtigheid vond plaats op Bekkerveld, voor de trappen van de Tarcisiusschool, waar inwoners werden uitgenodigd om samen de vrijheid en vrede te vieren.

De avond begon met een sfeervol muzikaal optreden, gevolgd door een toespraak van de burgemeester. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van vrijheid en herinnerde hij de aanwezigen eraan dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is, maar iets dat voortdurend beschermd moet worden. Hij sprak over de offers die door geallieerde soldaten en lokale verzetsstrijders zijn gebracht om Heerlen en de rest van Nederland te bevrijden van onderdrukking.

De avond werd opgeluisterd door het voordragen van een gedicht over vrijheid door stadsdichteres Yana Wings, en historische beelden van de bevrijding van Heerlen werden getoond. Ook werd een nieuw monument onthuld ter ere van de bevrijding, als blijvende herinnering aan deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de stad. De herdenking markeerde niet alleen een moment van reflectie, maar ook een viering van de vrijheid die de stad nu dagelijks ervaart. De inwoners van Heerlen werden opgeroepen om op deze bijzondere dag de vlag uit te hangen, en velen gaven gehoor aan deze oproep, waardoor de stad in feeststemming werd gebracht.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram