Luister live

1 oktober het Aambos beleven voor minder mobiele mensen. Ook dat doet IVN

18 september 2023

Het IVN Natuureducatie Heerlen kondigt aan dat ze op zondag 1 oktober een rondwandeling in het Aambos zullen organiseren, speciaal ontworpen voor minder mobiele mensen. De vertrekplaats voor deze activiteit is de Broederschool, gelegen aan de Kerkraderweg 7 in Heerlen/Molenberg, met een gepland vertrektijdstip van 13:00 uur.

Het Aambos, een schilderachtig stukje stadsnatuur in het hart van Heerlen, zal het decor vormen voor deze toegankelijke wandeling. Ank Gerrits heeft een prachtige route uitgestippeld van ongeveer 3,5 kilometer die geschikt is voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Voor mensen die gebruikmaken van handbewogen rolstoelen, kan enige begeleiding vereist zijn, aangezien de wandeling enkele kleine hellingen bevat. Samen met Ank en de deskundige landschapsgidsen van het IVN krijgen de deelnemers de kans om de natuur en de rijke cultuurgeschiedenis van het Aambos te ontdekken.

Het IVN verzoekt deelnemers die extra assistentie nodig hebben, zoals bijvoorbeeld personen met handbewogen rolstoelen en beperkte armkracht, of met een visuele beperking, om zelf voor de benodigde begeleiding te zorgen. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15 personen om de kwaliteit van de ervaring te waarborgen.

Deelname aan deze activiteit is kosteloos en staat open voor iedereen. Het IVN heet iedereen van harte welkom en waardeert vrijwillige bijdragen ter ondersteuning van hun werk. Voor aanmelding wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen via het volgende e-mailadres: [email protected].

Dit evenement belooft een unieke gelegenheid te zijn om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het Aambos en de lokale cultuurgeschiedenis te verkennen, terwijl het tegelijkertijd inclusiviteit en toegankelijkheid voor minder mobiele deelnemers bevordert.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram