Luister live

2 September presentatie nieuwe Euriade-boek in Theater Kerkrade

18 augustus 2023

Het Boek
''Zonder de kracht van liefde zou er geen mensheid zijn! Het moet dus wel een enorm fenomeen zijn. Waarschijnlijk het sterkste en machtigste ooit.'' In het nieuwe Euriade-boek (Uitgeverij Erebodos, Kerkrade; Ontwerp Polka, Roermond; Druk Walters, Maastricht) behandelt de auteur het vanuit allerlei perspectieven. Illustraties van Nino Pennino complementeren het boek.

Presentatie
De titel en ondertitel spreken waarschijnlijk voor zich: In de tuin van liefde... bloei JIJ! Beschouwingen, gedachten, verhalen, gedichten over de kracht van liefde (van Werner Janssen). Het wordt op 2 september om 15.00 uur gepresenteerd in het theater in Kerkrade (met muzikale intermezzo's van de Kerkraadse zanger Jo Smeets). Het ontvangst is vanaf 14.30 uur. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Euriade.

Euriade
Euriade is een stichting dat zich inzet voor kunst en cultuur en een verbinding maakt tussen Kerkrade en Herzogenrath, die ook op beide locaties hun bestuur heeft zitten. Waar Euriade precies voor staat verwoorden ze zelf misschien het best.

''Het centrale doel van al onze activiteiten is het creëren van communicatie, interactie en daardoor begrip tussen elkaar. Mensen ontmoeten die elkaar totaal niet kennen, vreemden ontmoeten, biedt de gelegenheid tot opening en daarmee tot herkenning van jezelf in de ANDER. Dat is precies wat EURIADE – afgeleid van het Hebreeuws/Griekse woord ereb/odos – betekent: op weg gaan naar het ONBEKENDE, naar de ANDER.

Het dialogisch principe van Martin Bubers filosofie gebaseerd op het geleidelijk overwinnen van de ‘ik en jij’-antithese is de kern van alle door de organisatie georganiseerde activiteiten. Dit fundamentele concept wordt benadrukt door de ceremonie van de Martin Buber-Plaquete, waarbij mensen worden geëerd voor hun uitstekende inzet om de dialoog positief te onderschrijven en de behoeftigen te helpen.

We hebben twee besturen die over onze activiteiten beslissen. We publiceren ook boeken, tijdschriften en CD’s om onze communicatie te ondersteunen, onze activiteiten voor hen die meer willen weten over de EURIADE vast te leggen. Bovendien geven we workshops over cultuur, filosofie en literatuur.''

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram