Luister live

7 Juli is de eerste editie van Pasar Soerabaja. ''In Parkstad is het niet vaak mogelijk om het Indische gevoel zo uitgebreid te beleven''

20 juni 2024

Zondag 7 juli vindt de eerste editie van Pasar Soerabaja plaats in Hoeve de Aar. Van 13:00 tot 20:00 uur kunnen bezoekers genieten van een divers programma vol muziek, culinaire hoogstandjes en culturele activiteiten.

Op het buitenterras zorgt de band The Blue Falcons voor een feestelijke sfeer met een breed repertoire aan muziekstijlen, waaronder Country, Rock & Roll, Soul, Oldies, Tex Mex, Indische liedjes en Reggae. Dit optreden biedt een leuke ervaring voor zowel jong als oud, waarbij gezellig swingen en meezingen centraal staan.

Op de binnenplaats worden bezoekers culinair verwend door Padi Dua met traditionele Indische gerechten zoals nasi rames, sateh, spekkoek, gado gado en tjèndol. Daarnaast zijn er diverse kraampjes met Indische souvenirs en draait DJ Huub muziek om de sfeer compleet te maken.

Tickets en meer info via www.hoevedeaar.nl

Het Indisch gevoel
Pasar Soerabaja is geïnspireerd door de traditionele Pasar Malam, een Indische avondmarkt die meestal wordt gehouden in grote steden met een significante Indische gemeenschap. De Pasar Malam biedt een unieke mix van eten, muziek, dans en handel, en brengt een stukje Indische cultuur tot leven. In Heerlen is het niet vaak mogelijk om het Indische gevoel zo uitgebreid te beleven, waardoor Pasar Soerabaja een bijzondere gelegenheid biedt voor zowel de Indische gemeenschap als geïnteresseerden om zich onder te dompelen in deze rijke cultuur.

Evenementen zoals Pasar Soerabaja spelen een cruciale rol in het behouden en bevorderen van deze culturele erfenis. Ze bieden niet alleen een platform voor de Indonesische gemeenschap om hun cultuur te vieren en te delen, maar ook om begrip en respect tussen verschillende culturen te bevorderen. Zo draagt het evenement bij aan zowel persoonlijke ontwikkeling als aan het sociale weefsel van de regio.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram