Luister live

75 Limburgse scouts helpen 4 mei 2024 tijdens Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam

8 februari 2024
75 scouts uit Limburg mogen dit jaar op 4 mei helpen bij de Nationale Herdenking op de Dam. Naast deze 75 scouts zijn bij de Nationale Herdenking ook 13 zeekadetten in dezelfde leeftijd uit andere delen van Nederland actief. De scouts en zeekadetten hebben op die dag een aantal taken. Meest aansprekend is het dragen en aanreiken van de kransen bij het monument. Andere taken zijn onder andere het hijsen van de vlaggen en het ondersteunen van de oudste generatie genodigden.

Tijdens een voorbereidingsweekend in april komen gastsprekers vertellen over hun oorlogservaringen, bezoeken ze een museum en herdenkingslocatie. Tijdens een informatiedag op 20 april in het Gouvernement aan de Maas (provinciehuis) krijgen ze uitleg over het verloop van de dag die voor de scouts en zeekadetten al vroeg in de ochtend begint. De scouts en zeekadetten die in voorgaande jaren deelnamen, vonden het zeer indrukwekkend en noemen het een hoogtepunt in hun Scoutingtijd en tijd als zeekadet.

Jaarlijks ondersteunen scouts en zeekadetten de organisatie van de Nationale Dodenherdenking. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kiest ieder jaar een provincie uit waar de herdenking en viering van 4 en 5 mei centraal staan. In 2022 was dat Noord-Brabant, vorig jaar Overijssel en in 2024 is dat Limburg. De scouts en zeekadetten worden uitgebreid voorbereid op hun taak die op 4 mei de hele dag duurt.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram