Luister live

7e editie van CantaRode in Kerkrade grootste ooit!

16 mei 2023

Dertien koren uit 10 verschillende landen, meer dan 450 zangers; de 7e editie van het unieke CantaRode Internationaal Koorfestival belooft een spektakel met grote internationale uitstraling te worden. Drie workshops, twee competitiedagen, een openingsconcert en uitverkocht slotconcert, 5 regioconcerten en een Sing Along en Sing Shopping staan garant voor veel kijk- en luisterplezier, samen muziek maken en vriendschapsbanden smeden. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 mei in Kerkrade.

Het openingsconcert vindt plaats op donderdag 18 mei om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Tijdens dit concert opent burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade het festival. Daarna kan het publiek genieten van het resultaat van beide workshops tijdens een spetterende uitvoering. Het slotakkoord van het openingsconcert is voor de 13 deelnemende koren die zich al zingend zullen presenteren.

Het hart van het CantaRode International Choir Festival is de competitie. Er zijn twee competitiedagen op 19 en 20 mei 202. Naast het zingen van verplichte werken, zingen de koren ook een aantal liederen die ze zelf gekozen hebben. Een gerenommeerde internationale jury onder leiding van Luc Anthonis, beoordeelt de koren. Publiek is welkom en het is het zeker de moeite waard een kijkje te komen nemen. De tickets kosten € 10,- per dag en zijn verkrijgbaar via www.plt.nl of aan de kassa in het Parkstad Limburg Theater.

Sing Along Kerkrade vindt plaats op zaterdag 20 mei 2023 om 15.00 uur. De koren treden op in het centrum van Kerkrade voor het aanwezige publiek. Door de roulerende optredens kan het publiek naar alle koren luisteren. De koren die optredende zijn de deelnemende koren aan CantaRode 2023 en koren uit Kerkrade en omstreken. De locaties waar de koren optreden zijn de Markt en Hinger Herjods Ruk (bij Kaasshop/Bibliotheek). ’s Avonds is het tijd voor Sing Shopping, een gezellig en muzikaal samenzijn plaats met alle koren in ’t Patronaat in Kerkrade.

Alle informatie over het complete programma, de deelnemende koren, ticketverkoop, de regioconcerten en de jury is te vinden op www.cantarode.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram