Luister live

Achtervolging en aanrijding met politievoertuig in Landgraaf: verdachte voortvluchtig

23 november 2023

In de nacht van woensdag op donderdag heeft zich een spectaculaire achtervolging afgespeeld in Landgraaf, waarbij een gestolen voertuig betrokken was. De situatie escaleerde toen de achtervolgde bestuurder eerst een aanrijding veroorzaakte met een politievoertuig en later zelf werd aangereden door een ander politievoertuig. Een politiemedewerker raakte gewond bij de eerste aanrijding, terwijl de verdachte erin slaagde te ontkomen. Op dit moment is de verdachte nog niet aangehouden.

Omstreeks 01:30 uur werd een achtervolging ingezet door politiemedewerkers op een gestolen voertuig. Tijdens deze achtervolging botste de bestuurder op de Groenstraat tegen een stilstaand politievoertuig, waarbij een politiemedewerker die zich bij het voertuig bevond gewond raakte.

Na de aanrijding zette de verdachte zijn vlucht te voet voort. In het daaropvolgende deel van de achtervolging kwam het tot een nieuwe aanrijding tussen de voortvluchtige verdachte en een ander politievoertuig. Ondanks deze confrontatie slaagde de verdachte er opnieuw in te ontkomen en vluchtte in de richting van de Generaal Hodgesstraat. Tijdens de achtervolging werden waarschuwingsschoten gelost, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Zijn huidige toestand na de aanrijding is niet bekend.

Op dit moment wordt er intensief gezocht naar de voortvluchtige verdachte. De omgeving van de Groenstraat is afgezet voor onderzoek. De politiemedewerker die gewond raakte, is aanspreekbaar en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische zorg. De politie roept getuigen op om zich te melden en verstrekt geen verdere informatie over de identiteit van de verdachte in het belang van het lopende onderzoek.

Via: 045Online

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram