Luister live

Activiteiten Open Monumentendag in Heerlen op 10 september

11 augustus 2023

Zondag 10 september staat in het teken van Open Monumentendag Heerlen. Liefhebbers van cultureel erfgoed komen deze keer volledig aan hun trekken. Er zijn vier routes ontwikkeld die de bezoekers, onder leiding van een gids, nader kennis laten maken met een aantal wijken in Heerlen.

De wandelingen worden gratis aangeboden, maar tijdig inschrijven is vereist. Er zijn vier wandelingen die elk drie vertrektijden kennen. Het aantal beschikbare plaatsen is dus beperkt. Ga daarom nu naar de homepage van de website openmonumentendagheerlen.nl en schijf je meteen in.

Buurten
Leer alles over een aantal Heerlense buurten. Daarbij is aandacht voor bekende gebouwen, maar ook aandacht voor panden die min of meer in de schaduw zijn gebleven. Deze worden dit jaar extra belicht. Hierdoor ontstaat een beeld van de bijzondere identiteit van de diverse wijken. In Heerlen vinden vier wandelingen plaats door buurten. De wandelingen worden begeleid door een gids, waardoor inschrijven noodzakelijke is. Daarbij is op elke route een bijzonder pand of locatie opengesteld. Voor elke wandeling plus bezoek opengesteld pand staat twee uur. Na Open Monumentendag zijn de routes aan de hand van de vier uitgebreide folders ook zelfstandig te lopen. Elke route duurt dan anderhalf uur.

Gratis
De wandelingen worden gratis aangeboden door de Stichting Open Monumentendag Heerlen. Bovendien ontvangen de deelnemers bij aanvang van de wandeling een mooie brochure over de betreffende wijk, ook gratis. De Stichting Open Monumenten Dag Heerlen wil de kennis over het gebouwd erfgoed verbreden. Heerlen heeft een groot aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke panden. Hiervoor worden jaarlijks activiteiten ontwikkelt tijdens Open Monumentendag en worden boeken en brochures gemaakt.

Alle informatie is terug te vinden op de website www.openmonumentendagheerlen.nl.

Dit jaar wordt aandacht besteed aan de levende dynamiek van de verschillende stadsbeelden in Heerlen. Door de tijd heen kijken we steeds anders naar onze monumenten. Wat de ene generatie wil slopen, kan de volgende generatie weer gaan waarderen. Het is als in de levende natuur: komen en gaan.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram