Luister live

Adventure Park Het Plateau in Brunssum weer open

13 april 2024

Via: 045online

BRUNSSUM – Na een tijdelijke sluiting vanwege veiligheidsredenen, verwelkomt Adventure Park Het Plateau in Brunssum weer bezoekers en klimliefhebbers. De gemeente Brunssum had eind maart de sluiting bevolen vanwege bezorgdheid over de veiligheid van de parcoursen en uitrusting in het park.

Sebastiaan Cleuters voor een zieke en inmiddels gekapte boom in het klimpark.

Exploitant Sebastiaan Cleuters benadrukt echter dat de veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft gehad. Na zorgvuldig onderzoek bleek dat enkele bomen door de gemeente waren afgekeurd, maar dat er geen structurele problemen waren met de parcoursen of uitrusting. De betreffende bomen zijn inmiddels gekapt en uit het parcours verwijderd.

Sebastiaan Cleuters mag het bord ‘OPEN’ weer aan zijn ingangspoort hangen!

Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, heeft de parkexploitant ook alle uitrustingen opnieuw laten keuren. Met deze renovaties en verbetering voldoet Adventure Park Het Plateau nu weer aan alle veiligheidsnormen van de overheid.

Het park, dat in 2017 werd geopend, beslaat een kleine 3 hectare in het prachtige Brunssumse Schutterspark. Bezoekers kunnen genieten van een avontuurlijk parcours door het bos, waarbij een gordel en helm verplicht zijn. Deelnemers worden gezekerd aan een ‘leeflijn’ die nergens losgekoppeld kan worden, terwijl ze klimmen op hoogtes variërend van 3,5 tot 7 meter.

Met de heropening van Adventure Park Het Plateau kunnen avonturiers weer genieten van een veilige en opwindende ervaring in de natuurlijke omgeving van Brunssum.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram