Luister live

Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning in Brunssum na bedreiging met ijzeren staaf

26 april 2024

Via: 045online

BRUNSSUM – Een verwarde man heeft vanochtend voor een tumultueuze situatie gezorgd in Brunssum, waarbij een arrestatieteam van de politie moest ingrijpen. De man bedreigde omstreeks 8 uur werklieden die bezig waren met werkzaamheden aan de gasleiding in de Sluiterdstraat. Gewapend met een zware ijzeren staaf zorgde hij voor onrust in de buurt.

Een alerte buurvrouw sloeg alarm en waarschuwde de hulpdiensten. Spoedig waren politieagenten, een arrestatieteam en ambulances ter plaatse. Uit veiligheidsoverwegingen werd de straat ruim afgezet en werden directe omwonenden geëvacueerd. Anderen werden verzocht binnen te blijven.

Het arrestatieteam greep kordaat in en wist de man te overmeesteren na een inval in zijn woning. Vervolgens werd hij onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Van veraf moesten de werklieden toekijken hoe de politie erin slaagde de man die hen bedreigd had, te overmeesteren.

Zowel de werklieden als de bewoners van de Sluiterdstraat zijn flink geschrokken door het incident. De politie zal verder onderzoek verrichten naar de achtergrond van de verwarde man en de omstandigheden van het voorval.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram