Luister live

Barbaraviering en Herdenking Verongelukte Mijnwerkers 9 december

26 november 2023

De Barbaraviering en de Herdenking van de 1475 omgekomen mijnwerkers bij de Limburgse steenkolenmijnen – zowel bovengronds als ondergronds – vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 december bij de Gedachteniskapel voor de mijnwerkers. De kapel is gelegen nabij Relim, Casinolaan 6 te Landgraaf, op het terrein van de voormalige Staatsmijn Wilhelmina te Terwinselen.

Om 10.00 uur zal in de recreatiezaal van Relim een H. Mis worden opgedragen ter ere van Sint Barbara, patrones van de mijnwerkers. De dienst wordt opgeluisterd door een organist en sopraan. Voor iedere mijnzetel zal een kaars gezegend worden. Afgesloten wordt met het zingen van het mijnwerkerslied “Glück Auf”.

Bij de Gedachteniskapel worden de kaarsen ontstoken. De plechtigheid eindigt met de “Last Post” en het leggen van een bloemstuk bij de Gedenkmuur.

Monument Mijnwerkers
Bij deze viering zal een monument ter ere van de mijnwerkers, gemaakt door Alfons Stadhouders, onthuld worden naast de Gedachteniskapel.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram