Luister live

Beekdaelen biedt 31 nieuwe opvangplekken voor Oekraiense vluchtelingen

24 november 2023

De oorlog in Oekraïne houdt de wereld nog steeds in zijn greep. Beekdaelen draagt met de opvang van zo’n 100 Oekraïners haar steentje bij aan de grootschalige opvang van Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Er is echter nog altijd behoefte aan extra opvangplekken. Ook in de gemeente Beekdaelen blijven we dan ook op zoek naar mogelijke locaties voor de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. In december wordt er een nieuwe opvanglocatie in Hulsberg in gebruik genomen en het aantal plekken op de locatie Schinveld wordt uitgebreid.

Nieuwe locatie Hulsberg
In de woning aan de Diepestraat 16 is er ruimte voor zo’n 14 personen. Voor de opvang wordt gebruik gemaakt van de bestaande ruimtes. Aangezien de woning voorheen in gebruik was voor de huisvesting van arbeidsmigranten, zijn er geen aanpassingen meer nodig. De verwachting is dat de locatie dan ook in december gereed is voor de nieuwe bewoners. Er is nog geen informatie over de duur van de opvang.

Uitbreiding locatie Schinveld
In het voormalige gemeentehuis in Schinveld worden momenteel 45 personen opgevangen. Eén vleugel van deze locatie was nog in gebruik voor opslag van materiaal van de gemeente. Deze vleugel is inmiddels ook gereed gemaakt voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hiermee wordt de locatie uitgebreid met 17 plekken.

Meer informatie
Op www.beekdaelen.nl/oekraine zijn nieuwe ontwikkelingen rondom de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Beekdaelen te vinden. Deze pagina en de bijbehorende veel gestelde vragen worden steeds geactualiseerd als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Vragen aan de gemeente over de opvang van Oekraïense vluchtelingen kunnen per mail gesteld worden via [email protected] of telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 088 450 20 00

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram