Luister live

Besluit over toekomst Zuyderland Ziekenhuizen uitgesteld

26 februari 2024

Heerlen/Sittard-Geleen – Het blijft nog even onzeker wat de toekomst zal brengen voor de Zuyderland Ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen. Aanvankelijk werd verwacht dat er rond Pasen meer duidelijkheid zou komen, maar voorlopig blijft een besluit uit.

Volgens berichtgeving van 1Limburg zijn de gesprekken onder leiding van Lea Bouwmeester, als onafhankelijk voorzitter van de regietafel, met diverse betrokken partijen nog niet afgerond. Pas nadat deze gesprekken zijn afgerond, kan Bouwmeester één of meerdere toekomstscenario’s voor Zuyderland uitwerken.

Vorig jaar veroorzaakte Zuyderland Ziekenhuizen opschudding toen bekend werd dat het ziekenhuis in Heerlen vanaf 2030 aanzienlijk zou worden afgebouwd, met onder andere het verdwijnen van de spoedeisende hulp. Personeelstekort werd genoemd als de belangrijkste reden achter deze maatregel.

De plannen stuitten op verzet van gemeenten, gebruikers van het ziekenhuis en zelfs de provinciale- en landelijke politiek. In september vond een protestmars plaats waarbij voorzitter David Jongen van Zuyderland Ziekenhuizen een petitie met meer dan 30.000 handtekeningen werd overhandigd.

Het is momenteel afwachten hoe de gesprekken zullen verlopen en welke besluiten er uiteindelijk genomen zullen worden met betrekking tot de toekomst van de Zuyderland Ziekenhuizen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram