Luister live

Blauwalg aangetroffen in natuurbad De Zeekoelen in Brunssum: negatief zwemadvies uitgegeven

8 juli 2023

Inspecteurs van Waterschap Limburg hebben tijdens een controle blauwalg aangetroffen in natuurbad De Zeekoelen in Brunssum. Als gevolg hiervan is er een negatief zwemadvies uitgegeven. Bij de waterplas is een waarschuwingsbord geplaatst om bezoekers op de hoogte te stellen. Zowel het waterschap als Europarcs, de beheerder van De Zeekoelen, houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zodra het gevaar voor blauwalg is verdwenen, zullen de borden worden verwijderd.

Blauwalgen kunnen bij mensen die in contact komen met het water, zoals tijdens het zwemmen of pootjebaden, leiden tot oog- en huidirritaties en/of maag- en darmklachten. Ook huisdieren kunnen last krijgen als ze in dit water zwemmen of ervan drinken. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en het negatieve zwemadvies op te volgen.

Waterschap Limburg voert regelmatig controles uit bij officiële zwemgelegenheden, vooral tussen mei en september, en voert extra controles uit tijdens hete zomers. Ze benadrukken het belang van gezond en veilig zwemmen. Het advies luidt om alleen te zwemmen in oppervlaktewateren in Limburg waar zwemmen is toegestaan. Op de website www.zwemwater.nl is een overzicht te vinden van veilige zwemwateren in de regio.

Bezoekers van natuurbad De Zeekoelen in Brunssum worden geadviseerd om het negatieve zwemadvies te respecteren en op de hoogte te blijven van eventuele updates. Het waterschap en Europarcs zullen samenwerken om de situatie te verbeteren en ervoor te zorgen dat het zwemwater zo snel mogelijk weer veilig is voor recreatie.

Dit nieuwsbericht zal worden bijgewerkt zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot de aanwezigheid van blauwalg in natuurbad De Zeekoelen in Brunssum.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram