Luister live

‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ dragen bij aan geluk en gezondheid van inwoners

20 september 2023

Voor het eerst presenteert de gemeente Beekdaelen de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’. Dit zijn bijeenkomsten waarbij ontmoeten en waarderen centraal staan. De organisatie wil met deze dagen bijdragen aan het geluk en de gezondheid van elke inwoner en de invloed die men zelf hierop heeft. Verder wil men tijdens deze bijeenkomsten informeren waar inwoners terecht kunnen met hun vragen over zorg en welzijn voor zichzelf of een ander.

Door middel van het meerjarenprogramma ‘Beekdaelen B(l)oeit! heeft de gemeente aandacht voor mens en groen. Met de eerste editie van de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ onderstreept de gemeente het belang dat mensen oog hebben voor elkaar, voor iedereen in zijn of haar omgeving en hun wensen en behoeften. De gemeente wil dat iedereen meetelt, inwoners niet in een isolement geraken en dat mensen elkaar ontmoeten door sociale initiatieven te stimuleren.

De ‘B(l)oeiende dagen in Beekdaelen’ komen tot stand in samenwerking met verenigingen, stichtingen en maatschappelijke en sociale partners. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk, uitgezonderd 05 en 07 oktober, met een hapje en een drankje.

Opening
Donderdag 28 september is er in Trefcentrum Nuth aan Wilhelminastraat 3 een verrassende opening van de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’, met o.a. een workshop over Positieve Gezondheid door Burgerkracht Limburg en enkele live-optredens van de bekende zangeres Céline Weerts uit Schimmert.

Twee vrijwilligers worden geïnterviewd over hun stap en ervaringen om zich aan te melden bij een tweetal bijzondere projecten (Nuinhofhuuske en Sjilvendse Sofa) binnen de gemeente Beekdaelen en vol zelfvertrouwen en met plezier aan de slag zijn.

Wethouder Levin de Koster opent 28 september de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ en licht het doel van dit initiatief toe. “Langs deze weg nodig ik inwoners van harte uit: denk en doe mee met de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ en laat u boeien, zodat we samen kunnen bloeien!”

De kalender op www.beekdaelen.nl/beekdaelen-bloeit geeft een overzicht van alle activiteiten en bijeenkomsten in het kader van de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’. Wie aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via [email protected]. Vermeld welke activiteit(en) u wilt bezoeken en uw naam.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram