Luister live

Boek Handel en Wandel word 9 september gepresenteerd bij Heemkundevereniging Landgraaf

8 september 2023

Op zaterdag 9 september 2023 op Monumentendag zal bij Heemkundevereniging Landgraaf het boek Handel en Wandel gepresenteerd worden in de kantine van het Multifunctioneel Centrum , An de Voeëgelsjtang 12 te Landgraaf.

De auteurs van onze Heemkundevereniging Landgraaf hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de handel en wandel in de diverse kernen van Landgraaf vanaf de vroege steentijd tot heden. Handel was veel uitgebreider dan d’r Hoarsjnit van de Groenstraat of de Sjweegelsöppere die hennepstengels doopten in zwavel en deze verkochten. Bekend was reeds de familie Jurgens als een van de grondleggers van het bekende Unilever concern. Het eerste exemplaar van dit prachtige boek zal op 9 september uitgereikt worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf. Het boek is te koop voor leden voor 15 Euro en voor niet- leden voor 19,95 Euro  o.a. bij Heemkundevereniging Landgraaf, kapper Smeets,  Bruna en Funcken.

In samenwerking met Loyalty Boomerang, Plusmarkt Wetzels en Plusmarkt Arts en Heemkundevereniging Landgraaf is een leerzaam Memory-spel samengesteld uit oude foto’s uit de grote fotocollectie van Heemkundevereniging Landgraaf en hedendaagse foto’s van bekende plaatsen in Landgraaf. Dit spel is verkrijgbaar middels het sparen van zegels bij de Plusmarkt. De presentatie van dit leuke spel zal meteen na de presentatie van het boek Handel en wandel plaatsvinden en het eerste exemplaar zal ook worden uitgereikt aan burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf. Aan hun de eer dan het eerste spel te spelen.

Vanaf 11.00 tot 16.00 is er die dag tevens een Boekenmarkt met veel Limburgensia en tevens een expositie bij Heemkundevereniging Landgraaf. Het thema van de expositie is vanzelfsprekend handel en wandel.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram