Luister live

Brand in leegstaand schoolgebouw te Heerlen onder controle

8 december 2023

Op donderdagavond omstreeks 19.21 uur is er brand uitgebroken in een leegstaand schoolgebouw aan de Drieschstraat in Heerlen. De brand ging gepaard met een aanzienlijke rookontwikkeling. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen aanwezig.

Vanwege de hevige rookontwikkeling kregen omwonenden het dringende advies om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Dit als voorzorgsmaatregel om mogelijke gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

De brandweer slaagde er rond kwart over acht in om de brand onder controle te krijgen. Na deze fase is begonnen met het ventileren van het schoolgebouw om eventuele resterende rook te verwijderen.

Op dit moment is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De brandweer zal een onderzoek instellen om de oorzaak van de brand te achterhalen. Gelukkig zijn er geen meldingen geweest van gewonden bij dit incident.

Via 045online

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
â“’ RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram