Luister live

Brunssum start bouw van nieuw OV-Overstapstation: Meer groen en betere bereikbaarheid

15 juli 2024

In de Wilhelminastraat wordt een nieuw overstapstation voor het Openbaar Vervoer (OV) gerealiseerd. Onlangs zetten de beide betrokken wethouders, Jaimy van Dijk en Hugo Janssen, vol enthousiasme de eerste schop in de grond voor de aftrap van fase 1. Het totale project duurt tot februari 2025.

Het OV-overstapstation wordt een centraal punt waar verschillende vormen van openbaar vervoer samenkomen, waardoor het eenvoudiger wordt om vanuit Brunssum andere bestemmingen te bereiken en vooral ook om naar het centrum van Brunssum te komen.

Goede toegankelijkheid

“Een goede toegankelijkheid is een belangrijke factor voor ons nieuwe centrum. We werken hier aan meer woningen én versterken de typische centrumfuncties als winkels en horeca. Die wil je uiteraard makkelijk bereikbaar maken”, zegt wethouder Jaimy van Dijk (verantwoordelijk voor het centrumplan). “En dat geldt niet alleen voor de Brunssumers, maar ook voor bezoekers uit de regio. Daarom is het overstapstation echt een must. En voor wie openbaar ververvoer geen optie is, in Brunssum kun je ook gratis je auto of fiets parkeren”.

Plan in samenspraak ontwikkeld

Wethouder Hugo Janssen (verantwoordelijk voor openbare ruimte) geeft aan: “Dit nieuwe OV-overstapstation, doet ook wat met de bestaande omgeving. Het is een kans om de buitenruimte beter in te richten. Daar hebben we natuurlijk ook de omwonenden bij betrokken. Zo is de invulling van de beschikbare ruimte in samenspraak ingevuld en is er een plan ontstaan waar reizigers én bewoners baat bij hebben. Daarmee hebben we in begin 2025 meer groen, meer overstapmogelijkheden, iets minder parkeerplekken en een fraai ogende uitstraling voor deze omgeving.”

Planning

In de eerste fase draait het om de herinrichting van de Julianastraat. Dat duurt tot eind augustus. Aansluitend start de tweede fase die bestaat uit het aanpassen van de parkeerplaats en busstation aan de Wilhelminastraat. Dit duurt tot half november. Medio oktober gaat de derde fase van start, dan wordt de herinrichting van de Wilhelminastraat opgepakt. Het totale plaatje is naar verwachting halverwege februari 2025 klaar.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram