Luister live

Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars

11 juli 2023

Buurtbemiddeling verbindt buren!
Geschreeuw of harde muziek ‘s nachts, last van schaduw door overhangende bomen, last van blaffende honden en wat maken de buurtkinderen een herrie. Waar mensen samen leven, ontstaan soms irritaties. Bewoners lossen dit vaak op door met elkaar te praten en een oplossing te zoeken. Echter een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die het woonplezier bederft.
Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om dit soort situaties aan te pakken,met een grote kans op succes. Twee derde van de behandelde zaken wordt dankzij buurtbemiddeling met positief resultaat afgerond. In meer dan 300 gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling inmiddels beschikbaar. Buurtbemiddeling is van start gegaan in de 3 focusgebieden van Heerlen-Noord aanpak Sociaal Veilig, te weten Vrieheide, Kasteelbuurt/Hoofdstraat-West Hoensbroek en GMS. Later wordt dit uitgerold naar de andere buurten in de gemeente Heerlen.

Contact herstellen
Buurtbemiddeling is een goed voorbeeld van burgerparticipatie. Getrainde bemiddelaars helpen ruziënde buren om het contact te herstellen en oplossingen te bedenken voor hun conflict. De methode werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen. Buurtbemiddeling draagt zo bij aan veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk.

Buurtbemiddelaars
Buurtbemiddeling Heerlen zoekt vrijwilligers. Om buurtbemiddelaar te worden is een gezonde dosis enthousiasme nodig. Daarnaast is het van belang dat u goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding kunt aannemen. U krijgt een goede introductie, een basistraining, begeleiding tijdens de uitvoering van het werk en verdere scholing op maat.
Het vrijwilligerswerk is afwisselend, geeft veel voldoening en u werkt altijd samen met een andere bemiddelaar. Daarbij maakt u zelf de keuze wanneer u actief wilt zijn(flexibel).

Neem contact op!
Is uw interesse gewekt? Neem voor meer informatie contact op met een van decoördinatoren via [email protected]. Bellen kan natuurlijk ook, het nummer is 045 560 2525.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram