Luister live

Buurtcamping Kerkrade West zorgde voor een buitengewone kampeerervaring in Park West

17 juli 2023

Het afgelopen weekend werd het park West aan de Anemonenstraat omgetoverd tot een levendige Buurtcamping. Buurtbewoners hadden de mogelijkheid om drie dagen lang te kamperen in hun eigen park. Wethouder John Roland kwam de camping zaterdagmiddag officieel openen.

Naast gezellig barbecueën werden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals een gezellige bingo.

Iedereen was welkom en er was gedurende het hele weekend een scala aan activiteiten te beleven. Naast gezellig barbecueën werden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals bingo, een speurtocht en sportevenementen.

Wethouder John Roland opende de buurtcamping Kerkrade west.

Het motto “voor de mensen, door de mensen en met de mensen” inspireerde de buurtbewoners om de handen ineen te slaan en lokale sponsoren te benaderen voor steun. Dankzij de samenwerking van Beleef Kerkrade, Speeltuin West, Impuls, het Kansfonds en Heem Wonen kon het plan voor de eerste editie van de Buurtcamping worden gerealiseerd.

De wethouder en mensen van de organisatie maakten een babbeltje met enkele kampeerders.

Een van de hoogtepunten van de Buurtcamping was het feit dat de deelnemers elkaar beter leerden kennen. Het evenement bood een unieke gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten en bestaande banden te versterken. Van 14 tot en met 16 juli vond de Buurtcamping Kerkrade West plaats in Park West. Het bracht buurtbewoners samen voor een bijzondere kampeerervaring, waarbij het park werd omgetoverd tot een bruisende camping.

Naast gezellig barbecueën werden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals een gezellige bingo.

De Buurtcamping Kerkrade West stond in het teken van ontmoeting en samenzijn. Het bood mensen uit de buurt de mogelijkheid om elkaar te leren kennen, inspiratie op te doen, goede voorbeelden te delen en zelfvertrouwen op te bouwen. Het evenement creëerde een gevoel van thuis in de buurt, stimuleerde samenwerking en bevorderde vriendschappen. Bovendien legde het de basis voor nieuwe relaties. De totstandkoming van al deze nieuwe verbindingen draagt bij aan het versterken van de buurt en het creëren van een hechtere gemeenschap.

Buurtbewoners zijn zeer positief over de Buurtcamping Kerkrade West en hebben veel waardering voor de organisatie van dit bijzondere evenement. Het heeft gezorgd voor een gezellige en levendige sfeer in het park, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkwamen.

Buurtbewoners zijn zeer positief over de Buurtcamping Kerkrade West en hebben veel waardering voor de organisatie van dit bijzondere evenement.
Van de 70 campingplaatsen waren er al 60 in gebruik bij de eerste editie.
Ook wethouder Roland vermaakte zich opperbest tijdens zijn verblijf.

  

Het succes van de Buurtcamping laat zien dat dergelijke initiatieven een waardevolle bijdrage leveren aan het bevorderen van sociale cohesie en het versterken van de lokale gemeenschap.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram