Luister live

CantaYoung slaat nieuwe weg in. Samenwerking met SMK muziek & dans en Meer Harmonie in de Samenleving

27 augustus 2023

CantaYoung gaat de samenwerking met SMK muziek & dans en met het programma Meer Harmonie in de Samenleving intensiveren. De twaalf schoolkoren worden onderdeel van Meer Harmonie in de Samenleving. Daardoor kunnen er meer kinderen tijdens de basisschool kennismaken met koorzang. De vier jeugdkoren worden ingebed binnen het cursusaanbod van SMK muziek & dans. Hierdoor kunnen kinderen uit de CantaYoung-jeugdkoren gemakkelijker doorstromen naar andere koren. De veranderingen gaan in vanaf het nieuwe schooljaar in september 2023.

CantaYoung werd 10 jaar geleden opgericht om een doorgaande koorlijn te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat er in Kerkrade voor elke leeftijd van 8 tot en met 21 jaar een passend koor is. Dat leidde tot schoolkoren voor alle twaalf de Kerkraadse basisscholen en tot vier jeugdkoren. Het vinden van geschikte dirigenten voor die koren werd steeds lastiger. Door het bundelen van de krachten met SMK en het programma Meer Harmonie in de Samenleving ontstaat er meer stabiliteit en kan CantaYoung zich verder ontwikkelen.

SMK muziek & dans verzorgt individuele- en groepscursussen (instrumentaal, vocaal en dans), projecten en muziekles in de basisschool. In samenwerking tussen SMK en scholenstichting Movare is het programma Meer Harmonie in de Samenleving ontwikkeld. Doel hiervan is het aanbieden van een doorgaande leerlijn muziek, waardoor alle kinderen in alle basisscholen in Brunssum, Kerkrade en Landgraaf wekelijks muziekles krijgen.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram