Luister live

Chinese webshops blijven populair onder de Limburgers

22 augustus 2023


In Limburg blijft de aantrekkingskracht van Chinese webshops onverminderd groot. Ondanks de verhoogde invoerrechten en kritische geluiden over producten uit China, blijkt uit een onderzoek van TrustDeals dat Limburgers nog steeds enthousiast shoppen bij deze online winkels. De voornaamste Chinese e-commerce spelers in Nederland zijn Shein, AliExpress en Temu.

TrustDeals heeft zich gericht op het in kaart brengen van de interesse van Limburgers in Chinese webshops en ontdekte dat er momenteel diverse Chinese webwinkels actief zijn in deze provincie. Het aanbod varieert van warenhuizen tot elektronica en mode.

Hoewel AliExpress in 2020 de favoriete keuze was onder Limburgse shoppers, is er nu sprake van een verschuiving in populariteit door de toegenomen concurrentie. Shein heeft de toppositie ingenomen als de meest geliefde Chinese webshop in Limburg. Deze opmars van Shein heeft ook tot gevolg dat het een geduchte concurrent is geworden voor bekende modeketens als H&M en Zara in Limburg, aldus Christiaan van Amstel van TrustDeals.

Ondanks eventuele zorgen over dit soort webshops, blijft de populariteit ervan hoog, voornamelijk vanwege de aantrekkelijke combinatie van betaalbare prijzen en een gevarieerd aanbod. Deze factoren blijven Limburgers aansporen om producten uit Azië te bestellen via Chinese webshops.

Opvallend is ook de opkomst van Temu in Limburg. Deze Chinese webshop wordt gezien als een voordelig alternatief voor onder andere AliExpress, en biedt bovendien snellere bezorging. In de afgelopen twee maanden heeft Temu in Limburg een indrukwekkende groei van 300% doorgemaakt.

Al met al valt op dat Limburg de provincie is waar Chinese webshops bijzonder in trek zijn. Terwijl in andere provincies de interesse kan variëren, blijft Limburg standvastig als een gebied waar de populariteit van deze online winkels hoog blijft.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram