Luister live

Club24 onthult Genomineerden voor de Limburgse Wielerverkiezingen 2023

24 oktober 2023

Club24, bestaande uit voormalige wielrenners en prominente figuren in de wielersport, heeft de genomineerden voor de prestigieuze Limburgse wielerprijzen van 2023 aangekondigd. De prijzen worden toegekend in drie categorieën: Limburgse renner van het Jaar, Limburgse renster van het Jaar en renner/renster van de Toekomst.

In de categorie "Limburgse renner van het Jaar" zijn dit jaar drie getalenteerde renners genomineerd. De genomineerden zijn Mike Teunissen, Wout Poels en Stijn Daemen. Deze prijs erkent uitzonderlijke prestaties en bijdragen aan de Limburgse wielersport.

De categorie "Limburgse renster van het Jaar" zal de winnares kiezen uit het trio Quinty Schoens, Scarlett Souren en Sophie von Berswordt, die opmerkelijke successen hebben behaald in het afgelopen jaar.

In de categorie "renner/renster van de Toekomst" zijn de genomineerden Freek Bouten, Camiel Klignet en Max Rijvers. Deze categorie eert veelbelovende jonge talenten in de Limburgse wielersport.

De winnaars in elke categorie zullen worden gekozen door de Club24 en hun namen worden bekendgemaakt tijdens het Limburgs Wielergala, dat gepland staat voor 20 november. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in samenwerking met Limburg Cycling en wordt gehouden in het Holland Casino boven op de Cauberg in gastgemeente Valkenburg aan de Geul.

De Limburgse wielerprijzen hebben een rijke geschiedenis en worden sinds 1985 uitgereikt. Peter Harings was de allereerste winnaar van de prijs voor "Renner van het Jaar". In 1992 werd de categorie "Renner/Renster van de Toekomst" toegevoegd en Danny Nelissen was de eerste winnaar. In 2020 werd een aparte categorie gecreëerd voor "Renster van het Jaar", met Sabrina Stultiens als eerste laureate. Enkele opmerkelijke winnaars van de "Renner van het Jaar" zijn onder meer Frans Maassen, Bart Brentjens en Tom Dumoulin, die de prijs maar liefst zeven keer in ontvangst mochten nemen.

De Limburgse wielerprijzen blijven een belangrijke erkenning voor de bijdragen van individuen aan de wielersport in de regio Limburg en blijven een hoogtepunt in de wielersportkalender.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram