Luister live

Controleactie bij 180 autogarages en autobedrijven in Heerlen

26 maart 2024

In afgelopen week heeft de gemeente Heerlen 180 autogarages en autohandelaren in Heerlen gecontroleerd. De controles richtten zich op ondermijning en op milieubelastende activiteiten. Ook is gecontroleerd of de bedrijfsactiviteiten wel in overeenstemming zijn met de gegevens die bij de gemeente bekend zijn. Het merendeel van de ondernemingen had de zaken goed op orde.

De gemeente heeft met de actie informatie opgehaald die waardevol is voor ons veiligheids- en milieubeleid. Opvallend is dat er in de autobranche veel contant geld omgaat. Ondanks dat contant geld een wettig betaalmiddel is, maakt dit de sector kwetsbaar voor witwaspraktijken (door criminelen). Ons advies aan ondernemers is daarom ook: probeer grote sommen geld via de bank of de pin af te rekenen, ook voor je eigen veiligheid.

Actieve voorlichting over ondermijning
Wij hebben de controleactie tegelijk aangegrepen om ondernemers actief te informeren over ondermijning. Onze informatie ging onder meer over hoe men signalen van ondermijning herkent en waar men ondermijning kan melden. Ook ontvingen ondernemers van ons een speciaal voor de autobranche ontwikkelde folder.

Intensivering van controles
De gemeente gaat de controles intensiveren in de toekomst. Wij hebben door deze controleweek meer zicht gekregen op gegevens die relevant zijn voor de gemeentelijke handhaving. Met deze proactieve controles proberen wij Heerlen veiliger en leefbaarder te maken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram