Luister live

Controles op bungalowpark Simpelveld

5 maart 2024

Vanochtend voerde de gemeente Simpelveld, samen met diverse instanties, een integrale controle uit op het bungalowpark in Simpelveld.

Aanleiding voor de controle waren meldingen van mogelijke illegale bewoning. De bestemming van het bungalowpark is recreatie, daarmee is zogenoemde permanente bewoning (mensen die er wonen) niet toegestaan.

Bij deze controle bleek dat er enkele huisjes bezet waren met bewoners die hier niet voor recreatie waren. Dit is in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente neemt dit verder in onderzoek en zal waar nodig stappen ondernemen om de overtredingen te beëindigen.

Burgemeester Scheepers: “ ík ben blij met alle positieve berichten en vind het mooi om te zien hoe alle geledingen met elkaar samenwerken en elkaar versterken.”

ANDERE BEVINDINGEN
Verder trof de politie een voortvluchtige persoon aan en is een persoon zonder geldige verblijfsvergunning meegenomen naar het politiebureau.

INTEGRALE CONTROLE
De controle is uitgevoerd door de gemeente Simpelveld, in samenwerking met het ACT! Interventieteam, Zorg- en Veiligheidshuis Parkstad, Kompas, RIEC Limburg, politie en de Arbeidsinspectie.

(ANONIEM) MELDEN
Inwoners kunnen overlastsituaties, vermoedens van overtreding van wetten en regels en andere tips doorgeven aan de gemeente Simpelveld via telefoonnummer 045-5448383.
Liever anoniem melden? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem (M.) via 0800-7000. Alle tips worden vertrouwelijk behandeld.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram