Luister live

De aftrap van het jaar van ons Erfgoed

21 maart 2024

In 2025 staat Heerlen in het teken van haar rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst

In Heerlen gonst het van de boeiende verhalen, groot en klein, die gelinkt zijn aan onze geschiedenis.

Die zetten we in 2025 extra in de schijnwerpers.

Met een scala aan evenementen en activiteiten, gemaakt en bedacht door jong en oud, wordt het jaar van het Erfgoed gevierd.

Heerlen 2025

2025 wordt een bijzonder jaar in Heerlen. Heerlen is een stad met een lange, maar vooral ook rijke geschiedenis. Ons Landsfort bestaat dan 800 jaar én het is vlak na het moment dat 50 jaar geleden de laatste steenkool naar boven werd gehaald in de Oranje Nassaumijn.

Er ontstonden na de mijnsluiting door nieuwe generaties vele subculturen, van punk tot hiphop en later de gabberscene. Dit alles behoort tot de identiteit en het erfgoed van Heerlen.

"Ons erfgoed draagt bij aan onze identiteit. Het is wat én wie wij zijn", zegt Wethouder Cultuur en Erfgoed Jordy Clemens.

"We moeten dat erfgoed laten zien en erover vertellen, daarom zetten we 2025 in het teken van het cultureel erfgoed van Heerlen.’’

 

Wat gaan we doen?

In buurten en wijken, met culturele instellingen, verenigingen en veel enthousiaste Heerlenaren, samen realiseren we een programma voor alle Heerlenaren. Van historische tentoonstellingen tot hiphop-events, van intieme buurtverhalen tot culturele festiviteiten.

Voorbereiding in volle gang

De aftrap van het Jaar van het Erfgoed vindt plaats op 4 april om 19.00 uur tijdens een informatiebijeenkomst in het Cultuurhuis.

Iedereen die iets wil organiseren in het kader van het Erfgoed, groot of klein, kan zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: Heerlen (spotler.com)

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram