Luister live

De Camino van Anya Niewierra wint NS Publieksprijs! Over haar boeken al eerder te gast bij Parkstad Boekenclub

10 november 2023

NS Publieksprijs
De auteur Anya Niewierra is bekroond met de NS Publieksprijs voor haar boek "De Camino", dat 34 procent van de in totaal 106.914 uitgebrachte stemmen ontving. In een reactie op de toekenning van de prijs zei Niewierra dat ze vereerd, ontroerd en vooral dankbaar is voor de erkenning.

Naast haar carrière als schrijver, bekleedt de 59-jarige Niewierra een fulltime functie als directeur van VVV Zuid-Limburg. Tijdens de uitzending van EenVandaag, waar de uitslag bekend werd gemaakt, bedankte ze specifiek haar uitgever en echtgenoot, die volgens haar aanzienlijk hebben bijgedragen aan haar succes.

In tegenstelling tot voorgaande edities konden lezers alleen stemmen op een van de zes best verkochte boeken. De andere genomineerden waren "Alter Ego" van Esther Verhoef, "Het Koninklijk Huis" van Herman Koch, "Koraalrif" van Suzanne Vermeer, "Wat Stilte Wil" van Arthur Japin en "Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold" van Israel van Dorsten.

Als winnaar van de prijs ontvangt Niewierra een bedrag van 7500 euro en een sculptuur ontworpen door kunstenaar Jeroen Henneman. De auteur uit Zuid-Limburg bedankte haar supporters en benadrukte de rol van haar uitgever en echtgenoot in haar succes.

Anya Niewierra
Lex Nelissen, presentator en programmamaker bij RTV Parkstad, heeft Anya Niewierra ooit aan tafel mogen ontvangen om te praten over haar boeken, waaronder ook het boek De Camino dat nu met de NS Publieksprijs is bekroond.

In het programma Parkstad Boekenclub vertelt Anya over haar ervaringen en duikt Lex dieper in op haar jeugd hier in ons eigen Parkstad. De aflevering kun je hieronder terugvinden!

 

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram