Luister live

De werkzaamheden aan de N281 worden voortgezet in het voorjaar van 2024

3 januari 2024

Al een aantal maanden geleden is de snelheid van de N281 verlaagd van 100 km/u naar 70 km/u. In een eerdere planning heeft de provincie aangegeven dat de werkzaamheden aan de N281 tot ongeveer eind december 2023 zouden duren. De huidige stand van zaken is dat de laatste werkzaamheden aan de N281 worden uitgesteld tot het voorjaar van 2024.

Het huidige asfalt wordt vervangen door een geluidsarme variant, zogenaamd dubbellaags zoab. Ook vindt er onderhoud aan bruggen, geleiderails en verlichting aan de N281 plaats. De werkzaamheden kunnen tijdelijk en lokaal voor hinder zorgen. Sommige vragen zich namelijk geheid af waarom er op de nieuwe gelegde wegdek nog steeds een limiet geldt van 70 km/u.

Het weer is van invloed op het uitvoeren van wegwerkzaamheden. Met name de vele regenval in de herfst heeft ervoor gezorgd dat het werk niet volgens planning is uitgevoerd. Ook laat het winterse weer het op dit moment helaas niet meer toe de werkzaamheden nog verder uit te voeren. Om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd. Voor werkzaamheden in de nacht is een gemiddelde temperatuur van 10 graden nodig die in de winternachten niet behaald wordt. De laatste werkzaamheden aan de N281 kunnen daarom niet meer uitgevoerd worden voor het einde van 2023. Laat Provincie Limburg weten op hun website.

Kerkrade – Ten Esschen
De laatste werkzaamheden aan het wegvak van Kerkrade richting knooppunt Ten Esschen worden verschoven naar het voorjaar van 2024. Omdat we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden kunnen we op dit moment geen uitspraken doen over de exacte planning. De snelheid op het wegvak van Kerkrade naar Ten Esschen blijft tot aan de afronding van de werkzaamheden 70 kilometer per uur.

Ten Esschen – Kerkrade
Het asfalt op weghelft van Ten Esschen richting Kerkrade is al grotendeels vervangen. Vanwege de ongunstige weersomstandigheden is dit deel nog niet helemaal klaar. Op kleine delen ontbreekt bijvoorbeeld de wegmarkering. Zodra alle onderdelen zijn aangebracht en gecontroleerd kan de maximumsnelheid op dit wegvak weer terug naar 100 km/uur. De verwachting is dat de rijsnelheid op dit wegvak nog eind dit jaar kan worden verhoogd. Ondanks de eerdere verwachting van Provincie Limburg geldt begin 2024 nog steeds een snelheidslimiet van 70 km/uur.

En alhoewel dat bij sommigen tot frustratie kan leiden, is het belangrijk om stil te staan bij het belang van alle werkzaamheden aan de N281. ''Het huidige asfalt heeft zijn technische levensduur bereikt. Hierdoor vermindert het rijcomfort. Denk hierbij aan meer geluid en opspattend water bij regenval. Ook is kort geleden vastgesteld dat de toplaag van het asfalt loslaat en daardoor mogelijk gaten in het asfalt kunnen ontstaan. Het nieuwe, geluidsarmere asfalt heeft ook voor de omwonenden een positief effect op de geluidsbeleving.''

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram