Luister live

De processierups is er weer! Gemeente Kerkrade neemt maatregelen

20 april 2023

De komende maanden is de processierups weer volop te vinden. Gemeente Kerkrade neemt maatregelen zodat inwoners zo min mogelijk last hebben van deze venijnige rups. Veel mensen krijgen namelijk jeuk, bultjes en uitslag van de brandharen van de processierups. Ook kunnen de haren voor irritatie en pijn zorgen aan de ogen, neus en keel. Uit voorzorg pakt de gemeenten de eikenbomen aan op drukke plaatsen in openbare ruimten. Langs veel gebruikte fiets- en voetpaden, rondom scholen, kinderdagverblijven, verzorgingscentrums en rondom andere gebouwen die druk bezocht worden.

Gemeente Kerkrade bespuit in april en mei de eikenbomen met een biologisch middel. Hierdoor bestrijd de gemeente de processierups preventief. Ze pakken de rups dus al aan voordat hij brandharen krijgt. Het middel is niet gevaarlijk voor bomen, planten, mens en dier. Het is een middel waar alleen de rups niet tegen kan. Daarnaast werkt de gemeente nauw samen met ''De Vlinderstichting'' zodat het middel niet terechtkomt op plekken die aangewezen zijn als beschermd gebied voor vlinders.

Toch nog last van de processierupsen in bomen in bezit van Gemeente Kerkrade? Dan word het op prijs gesteld als er contact word opgezocht. Dat kan via het telefoonnummer 14 045 of door een mail te sturen naar [email protected]. De gemeente stelt dan een speciaal bedrijf aan die de nesten van de processierups in de maand juni en juli komt wegzuigen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram