Luister live

De Reusch geopend tijdens Open Monumentendag op 10 september

7 september 2023

De oude watertoren in Schimmert was gesloten, maar gelukkig komt daar binnenkort weer verandering in. Op 10 september doet De Reusch mee aan de Open Monumentendag. Je kunt de toren dan bezoeken tussen 12 en 17 uur. Open Monumentendag is het grootste culturele evenement dat ieder jaar in september in heel Europa wordt gevierd. Dit jaar is het thema: ‘Levend Erfgoed’. In Beekdaelen zijn 16 monumenten geopend en daar hoort De Reusch uiteraard ook bij!

In het kader van Open Monumentendag, biedt De Reusch bezoekers de mogelijkheid om gratis de historische locatie te verkennen. Tussen 12:00 en 17:00 uur zal deze streekproductenwinkel een scala aan activiteiten aanbieden, variërend van culinaire lekkernijen tot culturele ervaringen.

In de streekproductenwinkel van De Reusch kunnen bezoekers genieten van een verscheidenheid aan lokale lekkernijen die te koop worden aangeboden. Het Smaaktheater zal een korte film vertonen, en gasten hebben de gelegenheid om vanaf de top van de toren te genieten van een prachtig uitzicht, vergezeld van koffie, thee, frisdrank en vlaai.

Op het streekproductenplein zal De Auwstoof een presentatie verzorgen, waarin onder andere het verhaal van de Geulhemmer grottenham wordt belicht. Bezoekers krijgen de kans om te proeven van hun 'streekvleeswaren met karakter'.

De activiteiten op Open Monumentendag zijn onderdeel van een breder programma in de regio Beekdaelen, dat dit jaar draait om het thema 'Levend Erfgoed'. Hierbij kunnen bezoekers deelnemen aan rondleidingen, demonstraties, muziekoptredens, spellen en nog veel meer.

Voor meer informatie over Open Monumentendag en een gedetailleerde brochure met alle activiteiten, verwijzen we geïnteresseerden naar de officiële website van de gemeente Beekdaelen. Deze bron biedt een uitgebreid overzicht van het evenement en verdere details voor degenen die deze unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te ontdekken, niet willen missen.07

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram