Luister live

De vernieuwde Rodahal: hotspot voor bezoekers en artiesten

30 november 2023

De Rodahal in het hart van Kerkrade is getransformeerd tot een prachtige evenementenlocatie voor zowel bezoekers als artiesten, bands en zakelijke events.

Toekomstproof

Deze transformatie is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente Kerkrade, Brand Bierbrouwerij en Van Melick Groep. In 2020 sloten de drie partijen een overeenkomst om de grote zaal in de Rodahal aan te passen. Toen even later de coronapandemie uitbrak, liep dit plan vertraging op. Nu zijn alle werkzaamheden afgerond en is de vernieuwde Rodahal klaar om helemaal ‘toekomstproof’ bezoekers en artiesten te ontvangen.

 

Wethouder Tim Weijers (Vastgoed en evenementen) is trots op het resultaat: "De vernieuwde Rodahal weerspiegelt onze ambitie om een moderne evenementenlocatie te creëren waar diverse genres van artiesten kunnen optreden. Van blaasmuziek tot rockconcert. Deze gezamenlijke investering draagt zo bij aan de rijke muzikale cultuur van onze stad en biedt een podium voor creatieve artiesten om te schitteren."

 

Ruimte voor creativiteit
Er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd in de Rodahal. Zo is er een zogeheten ‘black box’ gecreëerd. Hierdoor is er geen vaste zaalinrichting en kan de inrichting dus helemaal afgestemd worden op de aard van het evenement. Daarnaast is de zgn. ‘rigging’ van de zaal geoptimaliseerd: Rigging is een verzamelnaam voor alles wat nodig is om audiovisuele materialen de lucht in de krijgen. Hierdoor kunnen schitterende geluids- en lichteffecten worden gecreëerd voor een optimale beleving. In combinatie met de nieuw opgehangen LED-schermen is de Rodahal  hiermee een ideale locatie voor de creativiteit van artiesten en bands. Tenslotte zijn ook de kleedruimten voor artiesten opnieuw opgeknapt.

 

Qmusic the Foute Party XXL
De afgelopen maanden vonden al diverse grote optredens plaats met onder andere de Edwin Eversband en Tino Martin. Op 16 december is de Night of the Bands al helemaal uitverkocht. Volgend jaar vindt op 23 maart de XXL-editie van Qmusic the Foute Party Fout plaats.

Overige geplande evenementen in de Rodahal:

28 december 2023 Wintersjpas
23 maart 2024 Q-music the Foute Party XXL
30 maart 2024 Queen must go on
13 april 2024 Viera Blech
26 april 2024 Stahlzeit
28 september 2024 Muziekfeest

Meer informatie over evenementen in de Rodahal volgt nog. Kijk voor actuele informatie op www.rodahal.nl

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram