Luister live

De zesde landelijke editie van de Kindermuziekweek. SCHUNCK Muziek en Dans heeft een vol programma

22 maart 2024
Van 5 t/m 14 april a.s. vindt de zesde landelijke editie van de Kindermuziekweek plaats. Ook bij SCHUNCK Muziek en Dans kunnen kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar genieten van gratis workshops, open lessen en optredens.

De Kindermuziekweek is in het leven geroepen om ieder jaar alle kinderen uit Nederland 10 dagen lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. De landelijke Kindermuziekweek wordt op vrijdag 5 april door Jamai geopend in het Gelderse Eerbeek. Aansluitend speelt en zingt een grote Doe Maar Mee Band, bestaande uit 150 basisschoolleerlingen en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met 500 kinderen in de zaal het nieuwe Kindermuziekweeklied ‘Energie’, gelijknamig aan het thema van dit jaar.

Programma SCHUNCK tijdens Kindermuziekweek

Op zaterdag 6 april start SCHUNCK de Kindermuziekweek met meerdere optredens en gratis open lessen. Zo geeft SCHUNCK Academy een optreden in het Glaspaleis in Heerlen en is er een muzikale voorleeswandeling door Heerlen centrum.
Gedurende de hele week vinden er open lessen plaats op het gebied van muziek en dans. Voor de meeste van deze lessen is aanmelden niet verplicht en kan er gewoon worden meegedaan.

De Kindermuziekweek wordt op zaterdag 13 april afgesloten met een instrumentenproeverij en open lessen peuter- en kleutermuziek. Daarnaast verzorgen de strijkensembles van SCHUNCK en SMK Parkstad deze dag samen de muzikale begeleiding van de speciaal door SCHUNCK ontwikkelde kindervoorstelling ‘Sam en de magische reis’. Van 14:00 tot 15:30 uur wordt in Cultuurhuis Heerlen de welbekende musical West Side Story vertolkt door de musicalsterren van Musical Unlimited.

SCHUNCK Muziek en Dans

SCHUNCK Muziek en Dans stimuleert tijdens de Kindermuziekweek de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen. Maar niet alleen tijdens deze week. Als dé dans- en muziekschool van Heerlen staat SCHUNCK Muziek en Dans voor kwalitatieve talentontwikkeling door ervaren docenten en op maat gemaakte trajecten. Onder andere door samenwerkingen met verschillende harmonieën en fanfares én door een uitgebreid educatief aanbod op basisscholen.

Over de Kindermuziekweek

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector, die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

Ga naar schunck.nl/muziek-en-dans/agenda/kindermuziekweek voor het volledige programma.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram