Luister live

Dennenboom uit de Brunssummerheide als kerstboom beschikbaar

28 november 2023

Natuurmonumenten biedt iedereen op zaterdagochtend 9 december aanstaande de gelegenheid om een eigen kerstboom uit een geselecteerd perceel van de Brunssummerheide te komen zagen. Deze mag men gratis meenemen en thuis gebruiken als goedkope, duurzame kerstboom. Deze dennen zijn in dat betreffende gebied immers teveel aanwezig en zij verdringen de groei van de heide. Met deze actie snijdt het mes dus aan twee kanten.

Peter Everts, coördinator Beheer van de Brunssummerheide licht toe: “Wellicht helpen we hiermee de mensen die liever een boom uit de natuur dichtbij als alternatief voor de luxere kerstbomen vanuit het buitenland prefereren. Voor ons als beheerder van dit natuurgebied betekent dit dat we op deze manier samen een perceel vrij maken van de te weelderige groei van dennen”.

Foto: Natuurmonumenten

Het betreft hier een eenmalige actie waarbij men onder begeleiding zelf uit de geselecteerde bomen mag kiezen. Vervolgens mag men zelf afzagen en meenemen. Men dient zelf voor het verdere transport te zorgen. Er is beperkt gereedschap aanwezig dus wordt gevraagd dit zelf mee te nemen. Het betreffende  perceel ligt aan de rand van het natuurgebied en in de nabijheid van een parkeerplaats voor auto’s. Men dient zich voor deze actie vooraf aan te melden via de site www.nm.nl/agenda. (zoekoptie: Brunssummerheide) Om de drukte te reguleren wordt er gewerkt met tijdblokken met een maximaal aantal tickets per half uur. Vanuit die vooraanmelding ontvangt u een gratis deelnameticket met detail-informatie over de verzamel- en startlocatie op zaterdag 9 december.

Het team van de beheereenheid Zuid-Limburg wenst iedereen alvast fijne Kerstdagen, bij voorkeur met zo’n mooie Kerstboom.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram