Luister live

Discovery Museum in Kerkrade verwacht recordaantal bezoekers in jubileumjaar 2023

22 december 2023

Het lijkt er sterk op dat het Discovery Museum in Kerkrade het jubileumjaar 2023 afsluit met een recordaantal bezoekers. Het museum verwacht tijdens de kerstvakantie de 100.000ste bezoeker te mogen begroeten, aldus een aankondiging van het museum.

Ondanks de uitdagende jaren door de coronapandemie is het museum verheugd over de grote belangstelling in dit jubileumjaar. "Gezien de magere coronajaren hiervoor, zijn we juist in dit jubileumjaar blij met zoveel bezoekers. We houden de teller in de kerstvakantie natuurlijk scherp in de gaten", zegt algemeen directeur Hans Gubbels.

Het 25-jarig jubileum van het Discovery Museum werd in 2023 gevierd met diverse feestelijke activiteiten. De exacte aantallen zullen na de kerstvakantie worden bijgewerkt.

Ook wij mochten in 2023 te gast zijn bij het Discovery Museum voor het programma Beleef Kerkrade. Met de volgende gasten: - Hans Gubbels over 25 jaar Discovery Museum en de oorsprong van het museum; - Thies Jansch en Jaimy Jurgen over Kirchroa Tropical; - René Trost, Henk Krutzen en Jack Huntjens over het Jacques Koole Jeugdtoernooi; - En Carola van ’t Hof geeft ons een rondleiding door het museum; - Gene Bertrands over de industrieel erfgoed collectie en de pijlers van het Discovery Museum. De aflevering kun je hieronder terugvinden!

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram