Luister live

Doe jij mee met Walking Football in Parkstad en omstreken?

16 augustus 2023

Iedere donderdag vanaf 19.30 uur is er wandelvoetbal bij park de Oirsprong op het complex van ALFA sport en iedereen is welkom.

Deze voetbalvorm is voor mannen én vrouwen vanaf 55 jaar.  Geen lichamelijk contact - slidings zijn verboden -, de bal mag niet boven heuphoogte komen en dat allemaal in wandeltempo op een kwart veldje. Wil je een keer mee doen of komen kijken dan ben je van harte welkom. Dus neem je gymschoenen, sportkleding en trainingspak mee. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine. In deze derde helft wordt het ‘voetbalpartijtje’ uiteraard geëvalueerd.

Wat dat Walking Football precies is? De KNVB vertelt er zelf dit over.

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

''Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten"

Helaas is deze nieuwe voetbalvorm nog niet bij elke vereniging van de grond gekomen. Zie jij het zitten om met generatiegenoten nog lekker sportief bezig te zijn? Kijk dan of er verenigingen bij jou in de buurt zijn waar je Walking Football kunt doen. Voor nog meer informatie kun je kijken op de website van de KNVB: www.knvb.nl/ontdek-voetbal/seniorenvoetbal/walking-football

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram