Luister live

De Regentonnenactie in Landgraaf

2 september 2024

Ons  klimaat wordt extremer; regenbuien worden steeds heftiger en droge periodes langduriger. Daarop willen we voorbereid zijn door onze woon- en leefomgeving aan te passen. Dat noemen we klimaatadaptatie. Om wateroverlast te beperken nemen we allerlei maatregelen. Vanaf 8 september (tijdens het Festival Duurzaam Landgraaf) kunt u zich aanmelden om in het bezit te komen van een (gratis) regenton.

Met een regenton vangt u regenwater op dat anders in het riool verdwijnt. Het regenwater is vervolgens prima te gebruiken om borders en potplanten water te geven. Dan hoeft u daarvoor geen kostbaar drinkwater te gebruiken dat steeds schaarser wordt.

Wethouder Bart Smeets (klimaatadaptatie en waterhuishouding) is blij met de actie. ‘De bij ons bekende inwoners die wateroverlast hebben gehad, hebben als eerste kans op een gratis regenton. We hebben 300 regentonnen ingekocht. Dus er is genoeg te vergeven. Ik roep onze inwoners op; maak er gebruik van! Het is een unieke actie waarin we u echt ontzorgen.’

Hoe werkt het?

De regentonnenactie start op zondag 8 september op het Festival Duurzaam Landgraaf in de Rimburgerhoeve. Van 9 t/m 15 september is het aanmeldformulier beschikbaar op onze website. Lees verder bij de webpagina Regentonnenactie. U kunt als inwoner overigens ook gebruik maken van de subsidieregeling regenwaterafkoppeling. Daarbij ontvangt u een vergoeding wanneer u de regenpijp afkoppelt van het riool.

Bron: Gemeente Landgraaf

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram