Luister live

D'r Pool zal plaats maken voor stadswoningen en véél groen

17 augustus 2023

Op de plaats van het voormalige sportcomplex met zwembad D’r Pool, komen straks een geheel nieuwe aantrekkelijke woonomgeving. Aan het einde van deze maand zal het oude zwembad D'r Pool in Kerkrade worden afgebroken. Via een prijsvraagstudie is het plan van Martens Willems & Humblé architecten als winnend ontwerp gekozen. Dit ontwerp vormde de basis voor de verder uitwerking tot een stedenbouwkundigplan waarop alle onderdelen zoals gebouwen, groen, wegen, parkeren en andere belangrijke zaken in zijn opgenomen.

De plannen van de architecten, zoals beschreven in dagblad De Limburger, duiden erop dat het voormalige recreatiecentrum zal worden vervangen door stadswoningen en groenvoorzieningen. Het zwembad is al geruime tijd niet meer in gebruik en is inmiddels ontdaan van leidingen en aansluitingen. Om te voorkomen dat het gebouw ten prooi valt aan vandalisme en ongewenste activiteiten, zijn grote betonblokken voor de ingangen van de parkeergarage geplaatst, terwijl ook de overige toegangspunten zijn afgesloten. Daarnaast wordt het terrein nauwlettend in de gaten gehouden door bewakingscamera's.

Na de sloop zal de ontstane bouwput worden geëgaliseerd en opgevuld. De geplande werkzaamheden voor deze taak zullen naar verwachting eind maart van volgend jaar zijn voltooid. Het moment waarop de ontwikkeling van het terrein met bebouwing zal aanvangen, blijft echter nog onduidelijk. De voorbereiding voor de sloop en de verkoop van de door de gemeente bouwrijp te maken gronden, is inmiddels gestart. Via een selectie- en gunningsprocedure zal uiteindelijk een ontwikkelaar/aannemer worden geselecteerd welke voor realisatie zal gaan zorgen.

Voor detail documenten en stand van zaken kan men kijken op de volgende website van gemeente Kerkrade.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram