Luister live

Duizenden glasvezelkabels vernield in Eygelshoven

10 januari 2024

Via 045Online:

De politie roept getuigen op om zich te melden na een grootschalige vernieling van glasvezelkabels in Eygelshoven. In de nacht van dinsdag 9 januari, tussen 17:00 uur en woensdagochtend 08:00 uur, zijn een tiental hoofdkabels doorgesneden, wat resulteerde in de vernieling van duizenden kleinere glasvezelkabels. Daarnaast zijn ook afdekplaten van putten waarin deze kabels lagen gestolen.

De vernielingen vonden onder meer plaats op de Veldhofstraat, direct naast de hondenuitlaatplaats bij het Veldhofparkje.

De vernielingen vonden plaats op twee locaties: de Veldhofstraat, direct naast de hondenuitlaatplaats bij het Veldhofparkje, en de Vinkerstraat, in de helling richting de Tripsstraat bij de bosjes.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de vernielingen of iets gezien of gehoord hebben. Tevens wordt verzocht om eventuele camerabeelden uit de directe omgeving te delen.

De vernielingen vonden ook plaats op de Vinkerstraat, in de helling richting de Tripsstraat bij de bosjes.

De vernielde kabels waren onderdeel van glasvezelverdeelunits in de grond, waarin kabels uit de wijk en omgeving samenkomen en worden samengevoegd tot grotere kabels. Het doorknippen van de hoofdkabels heeft geleid tot schade aan ongeveer 3000 kleinere glasvezelkabels, met als gevolg dat tientallen huishoudens nu zijn gedupeerd.

De vernielingen vonden ook plaats op de Vinkerstraat, in de helling richting de Tripsstraat bij de bosjes.

Toegang tot internet wordt beschouwd als vitale infrastructuur, vergelijkbaar met elektriciteit en drinkwater. Uitval, verstoringen of manipulatie van deze diensten kunnen aanzienlijke gevolgen hebben.

De politie benadrukt dat uitval van internet, telefonie of televisie niet alleen hinderlijk is, maar ook potentieel gevaarlijke situaties kan veroorzaken, zoals het falen van alarmsystemen of het wegvallen van medische hulpmiddelen.

Personen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of het tipformulier op hun website, onder vermelding van zaaknummer 2024005022. Het gezochtdossier is te raadplegen op hun website.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram