Luister live

Dutch Mountain Film Festival " Fiets

28 maart 2023

vrijdag 14 april Royal Theater Heerlen

Voor liefhebbers van fietsen, film of van allebei!

Met puike wielerfilms, interessante podiumgasten en fijne livemuziek komt het nog prille wielerseizoen de vrijdag voor de Amstel Gold Race écht op gang. DMFF Fiets dompelt je onder in het turbulente circus van de wielerkoers. Bij binnenkomst staan de ‘bidons’ voor je klaar en tijdens klassieke filmbeelden met live muziek klinkt het startschot voor de avond. We stellen het hele peloton aan je voor: de gravelrijder, de downhiller, de trail-builders en last but also least, de rode lantaarn.

Het programma bestaat uit twee etappes, met voor de pauze de nostalgische film 60 Cycles uit 1965, de fraaie en urgente film Cracked Earth van Salt Lake Productions (Shift Cycling Culture) en de filmclips van lokale helden die hun eigen trails aanleggen in onze Limburgse achtertuin. Uiteraard laten we ook de makers aan het woord.

Tijdens de tweede etappe na de pauze vertonen we op veler verzoek de beste wielrenfilm ooit gemaakt: Le Vélo de Ghislain Lambert van Philippe Harel uit 2001. Daarin staat centraal het tragikomische verhaal van de bescheiden pedaleur Lambert, die kampioen wilde worden maar de benen miste van zijn tijdgenoot Eddy Merckx.

We garanderen dat je met een brede glimlach, moe en voldaan over de finish komt!

Start 19 uur, finish als de laatste man over de streep is.
Entree 13 euro, inclusief welkomstdrankje.

Kijk voor het complete programma op https://www.dmff.eu/events/dmff-fiets/

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram