Luister live

Een tocht door de duisternis van Rimburg in de nacht van 28 op 29 oktober

19 oktober 2023

VN Wormdalkids nodigt jong en oud uit voor een bijzondere nachtelijke ontdekkingsreis in de aanloop naar de wintertijd. In de nacht van 28 op 29 oktober wordt de klok een uur teruggezet, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om dat extra uur op een unieke manier te benutten: met een nachtwandeling. IVN Wormdalkids organiseert op zaterdagavond 28 oktober een fascinerende tocht door de duisternis van Rimburg, waarbij de natuurlijke geluiden van de nacht centraal staan.

Tijdens deze avontuurlijke wandeling volgen de deelnemers de Rimburgse Nachtwacht, een ervaren gids die hen door het donkere bos leidt en hen bekendmaakt met de mysterieuze geluiden die 's nachts tot leven komen. De ruisende Worm-rivier, de roepende uilen en het knisperen van bladeren onder de voeten maken deel uit van dit betoverende nachtelijke spektakel. Vanwege de volle maan wordt gevraagd om zaklampen zoveel mogelijk te vermijden, zodat de deelnemers optimaal kunnen genieten van de natuurlijke duisternis.

De IVN Wormdalkids-avond biedt niet alleen een leerzame ervaring, maar ook leuke activiteiten en spelletjes voor jong en oud. Na de wandeling staat er warme chocolademelk en pompoensoep klaar bij het IVN-home. De Nacht van de Nacht-wandeling begint om 19.00 uur op zaterdag 28 oktober en vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de kerk in Rimburg, gelegen aan Brugstraat 1, Landgraaf. De avondexcursie eindigt rond 21.30 uur op dezelfde locatie.

Het evenement is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, die in het gezelschap zijn van hun (groot)ouders. Het is belangrijk om te weten dat kinderwagens deze keer helaas niet kunnen worden meegenomen, en deelnemers dienen in staat te zijn om goed te lopen. Er is een maximumaantal van 30 deelnemers.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende soep en chocolademelk beschikbaar is, wordt gevraagd om vooraf het aantal kinderen waarmee men komt door te geven. Aanmelden kan uiterlijk tot vrijdag 27 oktober door een e-mail te sturen naar [email protected]. Deelname aan deze activiteit is gratis, maar donaties worden zeer op prijs gesteld.

Het initiatief voor de Nacht van de Nacht wordt ondersteund door de Nederlandse Natuur en Milieufederaties. De aandacht voor het behoud van duisternis helpt de ernstige lichtvervuiling te verminderen die een negatieve invloed heeft op het leven van mens, dier en plant en de schoonheid van de nachtelijke hemel verstoort.

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht en de organisatie van IVN Wormdalkids kunt u terecht op de officiële website: https://www.nachtvandenacht.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram