Luister live

Dit was Rock Valley in een aantal foto's. Een geslaagde eerste editie vind de organisatie!

8 juli 2024

De eerste editie van Rock Valley, gehouden op zondag 7 juli op het Megaland in Landgraaf, was een groot succes en volledig uitverkocht. Het festivalterrein toonde nog sporen van het Forever Festival, dat de dag ervoor op dezelfde locatie had plaatsgevonden.

Lange rijen bij de ingang afgelopen zondag - Foto: Jan Danihel

Bij de opening van het festival stond een lange rij enthousiaste bezoekers te wachten om naar binnen te gaan. Terwijl de eerste band From USA optrad, waren veel festivalgangers nog bezig met het aanschaffen van consumptiemunten.

Metallica (Meatallica) met een volle tent - Foto: Jan Danihel

De line-up van Rock Valley bood een gevarieerd programma dat goed in de smaak viel bij de aanwezigen. De artiesten traden op in de volgende volgorde: de eerste band From USA opende het festival gevolgd door Pearl Jam (Rearviewmirror), Bruce Springsteen (Bruce Brothers), Metallica (Meatallica), Bob Marley (Panache Culture), Foo Fighters (Stacked Actors), Johnny Cash (Memphis Rose), Muse (Musest), The Police (The Policed), Rammstein (Vannstein) en als afsluiter de Rolling Stones (Stones Sessions). Het festival en de line-up lijken in te spelen op de vraag naar zwaardere rockbands op Pinkpop, vooral na de afsluiting van afgelopen editie met Ed Sheeran die door sommigen als te licht werd ervaren. Er waren twee podia aanwezig: een buitenarea en een overdekte stage. Al snel bleek dat de zware rock de voorkeur genoot, met Meatallica, Muse en Vannstein op de overdekte stage als publieksfavorieten.

De overdekte stage - Foto: Jan Danihel

De organisatie spreekt van een geslaagde eerste editie en bedankt iedereen die het festival mogelijk heeft gemaakt. Ze kondigen al aan dat de kaartverkoop voor de volgende editie op 11 juli 2025 om 19.00 uur zal starten, met de verwachting dat Rock Valley een blijvende toevoeging zal zijn aan de festivalkalender.

De liefde voor rock was duidelijk te zien bij de aanwezigen - Foto: Jan Danihel

Bezoekers hebben de eerste editie van Rock Valley als positief ervaren. De organisatie en het aanbod van artiesten zorgden voor een levendige sfeer en een dag vol muzikaal plezier. De mix van internationale tribute acts en de energieke optredens op zowel de buiten- als overdekte podia maakten het festival tot een unieke ervaring in Parkstad. 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram