Luister live

Eerste steen gelegd bij bouw woonzorglocatie voor mensen met dementie in Heerlen

21 september 2023

De fundering ligt en de eerste binnenmuren staan overeind: aan de Doctor Clemens Meulemanstraat is de bouw van Het Meulmanhuis in volle gang. Wethouder Marco Peters van de gemeente Heerlen legde woensdag samen met locatiemanager Shauni Theunissen de eerste steen van de nieuwe woonzorglocatie.

 

 

Het Meulemanhuis is net als Het Mijnwerkershuis in Kerkrade een locatie van Dagelijks Leven, de landelijke zorgorganisatie met door heel Nederland kleinschalige, betaalbare woonzorglocaties voor mensen met dementie. Het huis biedt straks een warm thuis aan maximaal 22 bewoners. Zij zijn er verzekerd van gespecialiseerde 24-uurszorg en hebben een eigen studio.

“Met het leggen van de eerste steen vandaag creëren wij een veilige en gezellige woonomgeving voor een kwetsbare groep mensen voor wie dat juist van groot belang is”, zegt Marco Peters, wethouder Ruimtelijke Ordening. “In een prettige omgeving, een fijne levendige buurt, waar het gemakkelijk is voor alle bewoners om elkaar te ontmoeten. Dat is wat wij belangrijk vinden!”

 

 

‘Bewoners bepalen zelf hoe zij de dag invullen’

Dat geldt ook voor Shauni Theunissen, locatiemanager van Het Meulemanhuis. “Wij streven ernaar dat de bewoners van ons huis echt onderdeel worden van de buurt. Dat gaat hier perfect lukken. We vinden het dan ook geweldig dat we een woonzorglocatie mogen openen op deze mooie plek.”

Theunissen heeft de zorg van Dagelijks Leven de afgelopen jaren goed leren kennen. Ze werkte bij Het Mijnwerkershuis en deed ervaring op bij Het Annahuis in Tegelen en Het Ruremundehuis in Roermond. “Bij ons bepalen de bewoners hoe zij de dag invullen. Zij doen bovendien zolang en zoveel mogelijk zelf wat ze nog kunnen en willen. In elk huis valt vooral de prettige, gezellige sfeer op. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met het team voor de bewoners net zo’n fijn thuis te maken van Het Meulemanhuis.”

 

 

Officiële start van de bouw
De bouw aan de Docter Clemens Meulemanstraat is al in volle gang. Met het leggen van de eerste steen van Het Meulemanhuis gaf wethouder Marco Peters woensdag officieel het startsein van de bouw. Ook was er een traktatie voor het bouwteam en buurtbewoners. Naar verwachting opent de woonzorglocatie in het voorjaar van 2024 de deuren voor de eerste bewoners.

Meer informatie over wonen of werken in Het Meulemanhuis? Neem contact op met locatiemanager Shauni Theunissen via s.theunissen@dagelijks-leven.nl of bezoek de website www.hetmeulemanhuis.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram