Luister live

EHC- topscoorder Ricardo Geurts keert terug naar zijn ‘roots’

5 april 2024

Via: 045online

Ricardo Geurts maakt de voetbalcirkel rond en vervolgt na de veel besproken ondergang van de voormalige amateurgrootmacht EHC zijn voetballoopbaan bij zijn ‘oude cluppie’ Lindenheuvel Heidebloem.

Ricardo Geurts, dit seizoen bij eersteklasser EHC goed voor tien doelpunten en vijf assists had als je diep in zijn hart kijkt het liefst nog enkele jaren willen doorgaan bij EHC. Onder Eric van der Luer, “de beste trainer-coach die ik in mijn lange voetballoopbaan heb gehad,” presteerde de voetbalglobetrotter dan ook top.

“Eric heeft me verder gebracht dan ik ooit had kunnen denken met mijn 34 jaar. En ik was écht nog nooit zo topfit, als nu. Eric van der Luer en Hans Spillmann houden dan ook constant de voet op het gaspedaal tijdens traningen.” EHC heb ik ook ervaren als een fantastische club, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. We hebben een hechte spelersgroep met jongens met karakter en een rechte rug. Dat blijkt ook in de huidige situatie iedereen wil ook in de huidige situatie, zolang als maar mogelijk is, alles blijven geven voor EHC. Helaas is door de  omstandigheden, waarop we geen grip handen en waarvoor we ons met de spelersgroep en trainersstaf lang succesvol hebben afgesloten, nu een nieuwe situatie ontstaan. Spelers moeten voor komend seizoen noodgedwongen op zoek naar een alternatief.”

Voor flankaanvaller Ricardo Geurts, met uitzondering van een door blessures overschaduwd seizoen bij BSV-Limburgia, al jaren in de topscoorder en assists ranking stonden de clubs in Nederlands en Belgisch Limburg onverminderd in de rij. Hij kan dan ook prima adelsbrieven overleggen. Bij Zutendaal was hij topscorer met 18 goals en 15 assists. En vorig seizoen, voor zijn overgang naar EHC was hij in de Belgische tweede klasse ook nog goed voor 26 goals en 15 assists. Op het hogere eerste klasse niveau bij EHC onderstreepte Ricardo Geurts dit seizoen nogmaals zijn onverminderd grote waarde en voetbalambitie.

“Ik had opties in België, zoals Dilsen Stokkem en ook twee Nederlandse amateurclubs wilden me graag hebben. “Voor mij was echter de belangrijkste afweging: waar wil en kan ik nog de juiste impact maken?”

Het antwoord bleek Lindenheuvel Heidebloem Combinatie.  Voetbalglobetrotter Ricardo Geurts besloot mede vanwege zijn gezin en zijn sociaal maatschappelijke situatie om de terug te keren naar zijn voetbalwortels en de club waar het voor hem allemaal begon.

Verklarend:

“Ik heb een drukke en mooie baan op sportlandgoed de Haamen in Beek, waar ik afdelingsleider ben van het zwembad. Met drie dochters, waaronder een tweeling en een vrouw, de liefde van mijn leven. waar ik al 18 jaar samen mee ben. Glimlachend: “en sinds vier jaar ook officieel ben getrouwd”.

“Nu het hoofdstuk aangebroken dat ik echt dicht bij huis ga blijven. Ik ben bij Lindenheuvel Heidebloem ooit begonnen in de jeugd en ik nu ga er als gidsvoetballer van de jeugd de voetbalcirkel rond maken. Er staat in Lindenheuvel nu een goede lichting met een goed potentieel. Maar ze hebben iemand nodig met ervaring, die ze de weg wijst. Daarin ga ik in helpen en ondersteunen. Iedereen die me kent weet ook dat ik niet terugkeer om alleen mijn laatste voetbaljaren te slijten. Ze zeggen wel eens: ’topsporter’ ben je levenslang. Zo voel ik dat ook! Ik ga dan ook alles geven voor mijn oude ‘cluppie’.”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram