Luister live

Expositie Slavko Dujić ''Leven voor de kunst'' in galerie Van Dam

19 februari 2024

‘Slavko Dujić, leven voor de kunst’. Dat was de titel van de documentaire die Maurice Nijsten in 2022 maakte over leven en werk van de schilder en beeldhouwer. Het is ook de titel van de expositie van Slavko Dujić in galerie Van Dam in Heerlen.

Recente schilderijen en beelden toont de Kroatisch-Nederlandse kunstenaar en voor de eerste keer is zijn werk ook te koop. In het verleden wilde Slavko Dujić geen werk verkopen. Dat gold met name voor de schilderijen die geïnspireerd waren op het leed van de oorlog in voormalig Joegoslavië, de oorlog die hem in 1991 dwong om samen met zijn vriendin Draska Vudovic naar Nederland te vluchten.

Opgeleid in Banja Luka als leraar gaat Dujić na zijn komst naar Nederland schilderkunst studeren. Hij exposeert in binnen- en buitenland en sluit zich in 2020 aan bij het culturele broedplaats Werkplaats K in Kerkrade. In galerie Van Dam toont hij een serie recente abstracte doeken, vaak geïnspireerd op landschappen in KroatIë of elders. Tijdens de expositie is doorlopend de documentaire van Maurice Nijsten te zien.

Expositie 'Slavko Dujić, leven voor de kunst' opent binnenkort in galerie Van Dam aan de Promenade 153 in Heerlen. Van 26 februari tot en met 7 april kunnen kunstliefhebbers dagelijks genieten van het werk van Slavko Dujić tijdens de openingsuren van boekhandel Van der Velden van Dam. De toegang is gratis.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram