Luister live

Extra subsidies voor veiligheid en leefbaarheid in Kerkrade

14 december 2023

Via: 045online

PARKSTAD – KERKRADE – Het Dagelijks Bestuur van Parkstad heeft vandaag unaniem ingestemd met subsidies uit de Regio Deal 2.0, waarmee ruim 5 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor projecten in de regio. Deze financiële injectie, van de in totaal 25 miljoen euro door het Rijk, is bedoeld om regionale samenwerking te bevorderen en gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Wethouder Tim Weijers benadrukt het belang van regionale samenwerking voor een effectieve aanpak van achterstanden en lokale problematieken, wat essentieel is voor Kerkrade.

Extra subsidies voor veiligheid en leefbaarheid in Kerkrade. Foto: Gemeente Kerkrade

 

Een van de gefinancierde projecten is de voortzetting van de VoorzieningenWijzer, die mensen met inkomens tot modaal ondersteunt bij het kiezen en aanvragen van voorzieningen. Een subsidie van € 190.000 is toegekend voor dit initiatief, wat bijdraagt aan het verminderen van financiële risico’s en het realiseren van doelen in het sociale en fysieke domein.

Het project Kansrijke Start ontvangt € 700.000 voor de optimale ondersteuning van (aanstaande) ouders in kwetsbare situaties, met als doel kinderen een gezonde en veilige start van het leven te bieden.

Voor de aanpak van jeugdcriminaliteit in Parkstad is een bedrag van € 1.258.000 toegekend, gericht op de implementatie van de Integrale Jeugd Aanpak Parkstad, waarbij veiligheid op scholen prioriteit heeft.

Burgemeester Petra Dassen benadrukt het belang van samenwerking bij de aanpak van jeugdcriminaliteit en ziet deze subsidie als een mogelijkheid om de komende jaren stevig door te pakken.

De resterende subsidieruimte van ruim 19 miljoen euro wordt gereserveerd voor toekomstige aanvragen in 2024, met een focus op het verbeteren van brede welvaart in Kerkrade-Oost. De gemeente ontwikkelt hiervoor een integraal gebiedsprogramma gebaseerd op het ambitieplan Kerkrade-Oost.

Naast Kerkrade ontvangen ook de kernen Schinveld en Ubachsberg subsidie vanuit de Regio Deal 2.0, wat een belangrijke stap is in het versterken van regionale samenwerking en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram