Luister live

F-16’s opereren vanuit NAVO-vliegbasis Geilenkirchen tijdens Astral Knight 24-oefening

14 mei 2024

Via: 045online

GEILENKIRCHEN – Vanaf maandag 13 mei tot 17 mei fungeert de NAVO-vliegbasis Geilenkirchen als gastheer voor Amerikaanse gevechtsvliegtuigen tijdens de oefening Astral Knight 24. Deze jaarlijkse oefening, geleid door de Verenigde Staten, is van cruciaal belang binnen het geïntegreerde lucht- en raketverdedigingsprogramma van het Europese Commando van de Amerikaanse strijdkrachten.

Deelnemende landen zullen zich tijdens Astral Knight 2024 concentreren op het verbeteren van de verplaatsing, manoeuvreerbaarheid en integratie tussen Amerikaanse strijdkrachten, NAVO-bondgenoten en andere partners. Deze activiteiten omvatten het oefenen van cruciale elementen van de ‘agile combat employment strategy’, die gericht is op flexibele inzetbaarheid en interoperabiliteit.

De vliegactiviteiten op de NAVO-vliegbasis Geilenkirchen zullen deze week voornamelijk plaatsvinden op 14 en 15 mei, binnen de standaard openingstijden van de vliegbasis (maandag tot vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur). Het publiek wordt gewaarschuwd dat vluchtschema’s kunnen worden beïnvloed door weersomstandigheden of operationele redenen.

Astral Knight 24 vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen de NAVO-bondgenoten en de Verenigde Staten en benadrukt het voortdurende engagement van de alliantie voor regionale veiligheid en defensie.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram