Luister live

Frans Timmermans streeft naar premierschap en betrouwbare overheid vanuit café Pelt, Heerlen

20 juli 2023

Door: 045 Online

Frans Timmermans heeft aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap van de linkse combinatie PvdA-GroenLinks bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Het doel van zijn kandidatuur is om minister-president van Nederland te worden en een overheid te leiden “die weer gaat presteren en die mensen kunnen vertrouwen.”

Hij maakte zijn voornemen donderdagochtend bekend na anderhalve week van speculatie over zijn politieke toekomst. Op het Heerlense Pancratiusplein, waar hij enkele media te woord stond, meldde Timmermans dat hij zichzelf het juiste gezicht vindt voor de combinatielijst, gezien zijn 15 jaar lange ervaring in linkse samenwerking.

Timmermans hoopt vooral op een minder gepolariseerd Nederland en benadrukte dat het oplossen van zaken zoals klimaatverandering alleen mogelijk is als de samenleving en de politiek samenwerken. Hij benadrukte ook dat de overheid kritisch naar zichzelf moet kijken en alles wat fout is gegaan moet repareren, wat hij als een enorme klus beschouwt.

Het is nog afwachten hoe de uitkomst van de interne verkiezing bij PvdA-GroenLinks zal zijn, maar tot die tijd blijft Timmermans Eurocommissaris.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram