Luister live

Frictions Festival krijgt recap editie bij SCHUNCK

11 april 2024
Op 26 april komt Frictions Festival terug bij SCHUNCK Glaspaleis. Tijdens deze speciale editie blikt SCHUNCK terug op de afgelopen vier edities. Alle samenwerkende partijen komen samen voor een avond vol muziek, voordrachten, performances en film.
Frictions is een festivalformule waarin SCHUNCK elke keer een andere culturele partij uit Heerlen of de regio uitnodigt om een uniek evenement te cureren in en rondom het Glaspaleis. Het is een viering van diversiteit, creativiteit en verbinding, waarbij SCHUNCK de stem van lokale creatievelingen laat horen. Ook op 26 april biedt Frictions een avond vol muziek, performances en ander (audio)visueel spektakel. Literatuurplatform PANDA, lhbti+-organisatie Queer Parkstad, de jongeren van Outpoet en hiphopplatform Kool Cult bundelen hun krachten voor een one night only editie van Frictions Festival.
Muziek
De avond wordt opgeluisterd door een mix van muzikaal talent. Outpoet, in samenwerking met stichting Raising Grounds, presenteert Hence The Bravery, een band die doorbrak in de monotone dagen van pandemische lockdowns. Ze mixen pop-punk, grunge en andere alternatieve genres om de jeugd te inspireren en te laten genieten van stevige muziek. Bezoekers kunnen genieten van Hence The Bravery in het (bijna gloednieuwe) Atrium van SCHUNCK. Dj-fenomeen DJ Dreyaz brengt de avond samen met een muzikale samenvatting van de afgelopen vier edities van Frictions.
Poëzie en film
Het Belangrijke Genootschap, de talentengroep van PANDA voor jonge makers, deelt hun werk in voordrachten met het publiek op de eerste verdieping van het Glaspaleis. Ook publiekslieveling De Huilende Sjaal maakt een comeback. Op deze verdieping vindt ook, in samenwerking met Queer Parkstad, een filmvertoning van de documentaire Verstoten plaats – geregisseerd door Claire Slingerland. De documentaire vertelt het verhaal van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland.
Skate jam
Skatecollectief Loose Ankles komt terug voor een residency met een nieuwe ramp. Ditmaal laten ze voor de Pancratiuskerk hun kunsten zien. De foto’s van Frictions X Kool Cult die fotograaf en skater Miko maakte, zijn te zien bij het Glaspaleis.
Nieuwe tentoonstellingen en performance
Tijdens Frictions Recap worden vier nieuwe tentoonstellingen bij SCHUNCK opengesteld. Er is nieuw werk van Lizzie Veldkamp in het kader van Dreaming Out Loud op de eerste verdieping, een nieuwe selectie kunstwerken in het kunstdepot gekozen door Nancy Nijsten namens hulpgroep Een hart voor een ander en het werk Shuttlecock van Jean Tinguely in het Atrium. Ook opent de bijzondere tentoonstelling in twee delen van de Oekraïense kunstenaar Alevtina Kakhidze. In de vitrine van SCHUNCK Glaspaleis presenteert zij Windows, signs of peace en in de Pancratiuskerk laat ze werk zien van 14 andere kunstenaars uit Oekraïne onder de titel What hinders a sermon becomes one. De avond wordt afgesloten met een performance van Alevtina Kakhidze in en rondom de vitrine.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram